Hoe zorg je ervoor dat je website up-to-date blijft?

Hoe zorg je ervoor dat je website up-to-date blijft?

augustus 29, 2022 0 Door dsgfijue489

Nadat je het jarenlang op de lange baan hebt geschoven heb je nu dan eindelijk een website in de lucht gekregen. De website draait op WordPress, wat een fantastisch programma is voor het ontwerpen en hosten van websites. Maar net als je pand en bedrijfswagen heeft ook je website onderhoud nodig. Omdat je website WordPress gebruikt heb je wel geluk: WordPress onderhoud is vrij makkelijk en daarmee ook goedkoop. Maar het moet toch gebeuren. Hoe gaat WordPress onderhoud in z’n werk, en waarom is het belangrijk?

Het belang van WordPress onderhoud

WordPress onderhoud is gemakkelijk, maar het moet wel. De reden is simpel: WordPress is, volledig terecht, enorm populair. Dit betekent ook dat het een favoriet doelwit van hackers is. WordPress bestaan uit veel losse componenten, en die moeten dus ook up-to-date blijven. WordPress onderhoud kan door alle losse componenten best ingewikkeld zijn. WordPress webdesign maakt namelijk gebruik van thema’s en plug-ins. Dit zijn allemaal losse componenten die samen de website vormen. Ook deze componenten moeten geüpdatet worden. Verder zijn er nog wat andere dingen die onderhouden moeten worden. Zo biedt WordPress de mogelijkheid om bezoekers reacties achter te laten halen. Helaas wordt dit ook misbruikt door mensen die spam plaatsen, en deze spam moet vervolgens opgeruimd worden.

WordPress op de lange termijn

WordPress heeft voor gebruik op de lange termijn een aantal grote voordelen. Zo wordt WordPress zelf regelmatig geüpdatet, dus de kern van je website blijft met weinig moeite goed. Ook is WordPress vrij open-source software. Dit betekent twee dingen: allereerst is WordPress volledig gratis, zonder addertjes onder het gras, en daarnaast kan, mochten de huidige ontwikkelaars er mee stoppen, iedereen die het wil de ontwikkeling van WordPress overnemen, waardoor je zeker weet dat je nog lang op dezelfde website voort kan breien. Als je website op een gesloten platform gebouwd was zou het stoppen van de ontwikkeling ertoe leiden dat het binnen een paar maanden gedaan was met je website, maar bij WordPress is er in een dergelijke situatie dus niets aan de hand.